Gyógymasszázs

A masszázs az egyik legősibb és legkellemesebb természetes (káros mellékhatásoktól mentes) módszer, a betegségek megelőzésére és gyógyítására, az egészség megőrzésére.
Rohanó életmódunk, a növekvő stressz, az egyre jobban jellemző bizonytalanság, a mozgásszegény életmód, a helytelen testtartás,
sok esetben az egyoldalú fizikai megterhelés, mind hozzájárulnak ahhoz, hogy izmaink aszimmetrikussá, túlfeszítetté váljanak.

A masszázsterápia során:

 • fokozódik a vérkeringés
 • felgyorsul a különféle lerakódások felszívódása
 • csökken a lerakódott zsír mennyisége
 • megszünnek a bőr alatti kötőszövetben lévő feszülések, letapadások
 • fokozódik a nyirokkeringés
 • gyorsul az anyagcsere
 • fokoz&foacute;dik a vizelet kiválasztás → a méregtelenítés
 • növekszik az izomzat teljesítőképessége

A masszázs során speciális fogásokkal történik a görcsös izmok átdolgozása és kilazítása, melyek segítenek a fájdalmak enyhítésében.
A lazító, stresszoldó testmasszázst az aktuális állapothoz választott illóolajok (aromaterápia) használatával egészíthetjük ki.
Ezek hatására:

 • intenzívebbé válik a masszázs relaxáló, energizáló, vitalizáló ereje
 • az aromák a bőrön, orron, tüdőn át is hatnak
 • elősegítik a természetes gyógyulási folyamatot
 • erősítik az immunrendszert, javítják a hangulatunkat, és az érzelmi problémákat is kezelik
 • könnyebben ellazulnak a fájdalmasan feszült, görcsös izmok, oldódnak az izomcsomók,
 • javul az agy vérellátása.

Tradícionális thai masszázs

A tradicionális Thai masszázs egy ősi és természetes közérzetjavító módszer.
Mai felgyorsult modern világunkban újra nagyon népszerû és hasznos kikapcsolódás, mert igen hatékony rekreációt nyújt kellemes környezetben, lazító és akupresszúrás technikákat alkalmazva.
Az egész testen alkalmazott eljárásnak sajátos koreográfiája van, az egy -másfél órás masszázs során minden testrészen végigmegy a masszőr, aki a tenyerén kívül térdét, talpát, könyökét is használja.
A test meghatározott pontjaira irányuló masszázs elősegíti a teljes relaxációt. A Thai masszázs ún. szárazmasszázs, azaz más technikákkal ellentétben nem használnak hozzá olajt, krémeket.
A kezelés könnyű ruházatban történik a földön, matracon, ezért ajánlott váltóruhát hozni.

A tradicionális thai masszázs 6 alapeleme:

Jóga: A jóga gyakorlatok olyan testhelyzetek, pozitúrák, melyek nyújtják az izmokat, megnyugtatják a testet és a lelket, csökkentik a feszültséget. A Thai masszázs tulajdonképpen tehát olyan jógaként is felfogható, amit masszázs útján, passzívan végzünk.
Testmozgás: A Thai masszázst végző masszőr folyamatos, lazító ritmusú mozgást végez, amit a masszázst fogadó személy is átvesz, passzívan átmozgatva és megdolgozatva az összes érintett testrészt.
• Meditáció: A Thai masszázs a környezet és a mozgás jellegébol adódóan ellazult állapotot teremt, melyet a kezelés speciális koreográfiája segít folyamatosan fenntartani a masszázs időtartama alatt.
• Reflexológia:Tulajdonképpen egyfajta reflexológiai kezelés, mely a lábfejekre, a kezekre, a fülekre és az arcra összpontosul.
• Akupresszúra: A Thai masszázs során a masszőz az energiavonalakon, meridiánokon dolgozik, melyekben zavartalanul áramlik az életenergia, ha a test egészséges. Az akupresszúrás pontokon a masszoz a hüvelykujjait, az ökleit, a könyökeit, és a sarkait használva dolgozik.
• Gyógyító mûvészet: A jóga, a reflexológia és az akupresszúra kombinálása teszi a Thai masszázst egy olyan egyedülálló és hatékony kezeléssé, ami megnyugtatva egyesíti a testet a lélekkel, ezáltal javítva az általános közérzetet és az egészségi állapotot.


Shiatsu

A ShiatsuA Shiatsu (siacu, jelentése ujjnyomás) az ősi keleti gyógyászatra és filozófiára épül, de hatott rá a modern nyugati gyógyászat is.
Alkalmas betegségek megelőzésére, mozgásszervi és lelki zavarokra, vagy csak egy kellemes testi-lelki utazásra önmagad mindenségében.
A taoista filozófia szerint az univerzumban és a testünkben folyamatosan áramlik az energia a prána, ki vagy chi. Ezek az energiák kétpólusuak, amit jin és jang energiának hívunk, s melyek harmóniájától függ testi és szellemi egészségünk.
A kezelés könnyű ruházatban történik a földön, matracon, ezért ajánlott váltóruhát hozni.
Az akupresszúrához hasonló kezelési mód, amelynek során a test meghatározott pontjaira az ujjakkal nyomást gyakorolunk. Ezeket a pontokat nevezzük cubóknak.
A shiatsu kezelés során az egész testet átszövő, láthatatlan meridiánokra, energiavezetékekre hatunk.
A távol-keleti szemlélet szerint a testben keringő energiát állandóan mozgásban kell tartanunk. Ha bármilyen oknál fogva az energia áramlása megakad a meridiánokban, szervi bajokhoz, fizikai és lelki problémákhoz vezethet.
A shiatsu kezelés célja, hogy a testben fenntartsa, kiegyenlítse az energiaáramlást.
Az ujjak mellett szerepet kap azonban a kezelő könyöke, alkarja, térde és talpa is, valamint a különböző nyújtások, feszítések és ízületforgatások is.


Nyirokmasszázs

Az erős immunrendszer bázisát a jó nyirokáramlás és a nyirokcsomók helyes működése képezi.
A nyirokcsomó a szervezet első védelmi vonala, védőbástyája.
A masszázs, jellemzően a nyirokkeringés irányában történik, és a nyirok-csomókon dolgozik, lágyan masszírozza, és vibrációval aktiválja azokat.
A testnedvek áramoltatásán túl a nyirokmasszázs salaktalanítja a kötőszövetet, javítja a test ellenálló képességét, megszünteti az anyagcserezavarokat, így nyugodt idegállapotot eredményez.
A nyirokkeringés segítségével a méreganyagok ugyanis előbb az érpályába, majd a vér útján a májhoz illetve a vesékhez kerülnek, ahol egyrészt átalakulnak, másrészt kiválasztódnak.
Számos betegség kezelésében segítséget nyújt.
A kezelés serkenti a nyirok áramlását, elősegíti a zsírsavak gyorsabb szállítását a szervezetben, illetve a salakanyagok gyorsabb kiürülését a szervezetből.

A nyirokmasszázs alkalmazása cellulitisz kezelésére is ajánlott.

A nyirokmasszázs tehát aktiválja az immunrendszert és az anyagcsere-folyamatokat, kiüríti a szöveti ödémákat - csökkentve ezáltal az érintett szervek fájdalmát-, valamint indirekt módon javítja a vérkeringést, sőt, a sejtek táplálék- és oxigénellátását is.

Cellulit masszázs

A narancsbőr ellen ez a legkedveltebb masszázsfajta a nők körében.
Speciális gyúró, morzsoló és simító mozdulatok sorrendjéből áll össze.
A masszázs hatására felszabadul a lerakódott salakanyag és zsír, ami a nyirokrendszeren keresztül távozik a testből.
A nyirokrendszer szállítja el a sejtekből és a sejtközötti térből a salakanyagokat, s ha ez nem működik elégségesen, a salakanyagok felszaporodnak, rontják a sejtek anyagcseréjét.
A várt eredmény csak hosszas és rendszeres masszázzsal érhető el.
Legkorábban csak néhány kezelés múlva mutathatunk fel egyértelműen látható és tapintható eredményt.

A cellulit hátterében leggyakrabban a nyirokrendszer elégtelen működése áll,
de okozhatják:

 • öröklött tényezők,
 • mozgáshiány,
 • helytelen táplálkozás,
 • nem megfelelő minőségű és mennyiségű folyadék fogyasztása,
 • stressz,
 • fogamzásgátló szedése...

Fontos az életmódváltás, táplálkozás megváltoztatása, megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása, a helyes légzés, a rendszeres testmozgás (izompumpa) és a rendszeres nyirokmasszázs.

Mézes-salaktalanító masszázs

mézes masszázs, mézmasszázs, masszázs mézzelAz akácméz gyógyító erejét hasznosító módszer a szevezet tisztítására, méregtelenítésére.
A mézmasszázs csak elnevezése szerint masszázs,
valójában egy jellegzetes vákuumhatást előidéző mozdulatsor.
A kezelt területről gyógyító ingerek jutnak reflektorikus útona belső szervekhez, amelynek hatására a salakanyagok a bőrfelszín felé a mézbe felszívódva távoznak.
Az akácméz magas ásványi anyag tartalma ápolja, védi és frissíti a bőrt,emellett izomlazító, fájdalomcsillapító, antiszeptikus hatású.
Kifejezetten ingermasszázs, amelynek hatásai akár 2 hétig is érezhetőek maradnak.
Az egyéni tűrőképességtől függ a kezelés időtartama, mely lehet 25-45 perc.
A méz alkalmazása azért előnyös, mert segít szabályozni a test energiaáramlását, és visszaállítani egészséges egyensúlyát. Segít a kötőszövet rendellenes letapadásainak megszüntetésében.
A méz vitamin és ásványianyag tartalma mélyen bejut a bőrbe, a salakanyagokat pedig kiszívja és magába gyűjti (amit a masszázs végén eltávolítunk).
(Ez az egyetlen masszázs, amit a gerinc felett is alkalmazhatunk.)

Várandós masszázs

A várandósság kilenc hónapja alatt rengeteg változáson megy keresztül a női szervezet.
Van, akit kiegyensúlyoz, megnyugtat ez az időszak: oldottabb, vidámabb lesz.
Mások szorongóvá, feszültté válnak. A testben és a lélekben lezajló folyamatok mindenkire másképp hatnak.
Kellemetlenséget okozhatnak a duzzadt lábak és karok. A végtagoknál jelentkező vizesedés a szervezet túzott vízvisszatartásának következménye.
A baba növekedése súlygyarapodással is együtt jár.
Megváltoznak a test statikai viszonyai. A fokozott gerincterhelés gyakran okoz hátfájdalmat, illetve deréktáji panaszokat.
A várandós masszázs megoldást kínál ezekre a problémákra.
A magzat nagyon érzékeny az első 3 hónapban, ezért igen könnyű, lágy, simító masszázst alkalmazok.
A 4. hónaptól a szülésig a masszázs elsősorban a deréktáj és a végtagok keztelésére irányul.


A székmasszázs

A székmasszázs egy speciálisan kialakított masszázs székben 15-18 perces relaxáló, frissítő, teljes öltözetben történő pontnyomásos masszázs, (nem svédmasszázs székben, hanem egységes rendszer) amely a keringés fokozásával mozgósítja, felfrissíti szervezetünket.
Technikája a tradicionális japán akupresszúrás fogásokon alapul.
Az ülőmunkák óraszámának növekedésével terjedt el és csökkenti annak káros hatásait.
A szék kialakítása tehermentesíti a nyaki, háti és ágyéki gerincszakaszt, ami segít a tökéletes ellazulásban.

Szolgáltatásom kiterjed az irodai kereteken belüli masszázstól, a konferenciákon, kiállításokon, egészség-napokon történő részvételig.