Infraszauna


Az infraszauna alkalmazási területei:


Méreganyagok eltávolítása

Az infravörös hőkabin 40-60 celsius fokos hőmérsékleten működtetve fejti ki ideális hatását. Az izzadás mennyisége kb. háromszor annyi, mint a hagyományos magasabb hőmérsékletű szaunákban. A kiizzadt verejtékben kb. 3-7-szer nagyobb mennyiségű nem vízjellegű összetevő található, A méregtelenítő hatás 20-60-szorosa a hagyományos szaunáénak.

Zsírégetés és testsúlyellenőrzés

Gyorsítja az anyagcserefolyamatokat, növeli a kalóriaégetést, 30 perces használata 10-12 km futásnak felel meg. 30 perces használattal 600 - 800 kcal-t lehet elégetni.

Stresszcsökkentés, energiaszint növelése

A méregtelenítő funkció következményeként az egész szervezetre stimuláló hatással van. Energiaszintünk, szellemi és fizikai teljesítményünk növekszik. Sokkal kevésbé leszünk fáradékonyak.

Öregedési folyamatok lassítása

A pórustisztító és sejtregeneráló hatás következtében, a bőr egy 15-20 kezelésből álló kúra alatt 5-10 évet fiatalodik

Bőrmegújító hatás, szépségápolás

Az infraszauna kitűnő hatással van a bőr vérkeringésére, amely biztosítja számára a gyönyörű, fiatalos tapintást és a rugalmasságot. Látványos hatása van a cellulitisz, stria kezelésében.

Fájdalomenyhítés

Mindenféle reumatikus jellegű betegséget, az izmok, az izületek megbetegedéseit, hosszú ideje tartó gerinctáji fájdalmakat, izületi elváltozásokat, vállmereséget, csípő és térdizülei panaszokat illetve izommerevség, által okozott kellemetlenségeket intenzíven enyhít.

Keringési rendszer edzése

Az infraszauna használata közben gyorsul a vérkeringés, és jótékony hatást gyakorol a szív és kerinési rendszerre. A vérkeringés gyorsulása következtében nő az érfalak rugalmassága, ezáltal jobb lesz a vérkeringés az egész szervezetben.

Sport

Kiválóan alkalmazható - különösen teremsportoknál, vagy rossz időben, a szabadbaz végzett tréning helyett - bemelegítésre, a sportsérülések elkerülésére, illetve gyógyulásának meggyorsítására.

Betegségmegelőzés

Az immunrendszer erősítése sokkal hatékonyabb, ugyanis a méreganyagok kiürülésével könnyítünk a feladatán. Ha a betegséget mégis megkapjuk, sokkal hamarabb kigyógyulunk belőle.

Gyógyítás

Az emberi test felmelegítése jótékony hatással van a szervezetre. A vérellátás fokozódik, az anyagcsere és a kiválasztási folyamatok meggyorsulása következtében fokozódik a salakanyagok kiválasztása, csökken a túlzott savasodás. Testünk immunrendszere aktivizálódik, védekező és öngyógyító erőink növekszenek.